Kek için malzemeler;
- 1 yumurta
- Yarım su bardağı süt veya ayran
- 1 su bardağı un
- 50 gram tereyağı
- 1 yemek kaşığı kırmızı gıda boyası
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- Biraz tut
- Vanilin
- Yarım su bardağından biraz fazla şeker
- Küçük boy kek kalıbına yağlı kağıdı yerleştirin.
- Fırını 180 derecede ısıtmaya başlayın.
- Bİr kaba tereyağını ve şekeri ekleyin ve birkaç dakika çırpın
- İçine yumurta,süt, kırmızı boyayı ilave edip çırpın.( Kesilmiş bi görüntü olabilir sorun yok, kırmızı gıda boyasını ve kakaoyu istediğin renge göre ayarlayın. Azar azar koyarak rengine bakabilirsiniz. Benimki biraz bordo vişne çürüğü gibi bi renk aldı. Daha kırmızı yapabilirsiniz)
- En son un,vanilin,karbonat,kakaoyu ekleyin.
- Kalıba döküp fırına verin. Fırın da yaklaşık 30 dk kalacak. Kürdan yardımıyla kontrol edin. Eğer ıslak değilse çıkarın.
- Fırından çıkınca soğumaya bırakın.
- Soğuyan keki elinizle iyice ufalayın.
- Labne ve kremayı azar azar ekleyerek güzelce yoğurun.
- 1 yemek kaşığı alarak top haline getirin ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye koyun. Buzluğa koyup yarım saat bekletin.
- Çikolatayı eritmek için mikro dalga fırın kullanabilirsiniz. Her yarım dakikada bir karıştırmanız gerekir.
- Bir kap dolusunu beyaz çikolatayı eritip içine bir çay karışı yeşil gıda boyası ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Buzluktan çıkardığınız topları karışıma bir çatal yardımıyla batırın ve yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsinin üzerine yerleştirin.
- Tekrardan buzdolabına kaldırın ve sertleşmesini bekleyin. MUTLU YILLAR :)
Yorum Gönder