Amsterdam kurabiyesine çok yakın bir tarif. İçerisindeki beyaz çikolataya bayılacaksınız. Yumuşacık bir kurabiye şimdiden afiyet olsun.
Fırını 175 derece ısıtmaya başlayalım.
Malzemeler;
- Yarım su bardağı toz şeker (100 gram)
- Yarım su bardağı esmer şeker (100 gram)
- 120 gram tereyağı (250 gram tereyağlarından alıp ikiye bölerek de kullanabilirsiniz.)
- 150 gram damla bitter ve sütlü çikolata
- 80 gram kuvertür beyaz çikolata (milkanın beyaz çikolatasını da kullanabilirsiniz)
- 1 adet yumurta
- Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 tutam tuz
- 2 yemek kaşığı kakao (20 gram)
- 175 gram un
Tarif;
- Tereyağını ve şekerleri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Tereyağının kıvama gelebilmesi için oda sıcaklığında olması gerekiyor.
- Yumurtayı kırın. Karışına kadar çırpın.
- Başka bir kapta bütün kuru malzemeleri (un,kabartma tozu,kakao,vanilin,tuz) karıştırın.
- Yumurtalı karışıma unlu karışımı ekleyip kaşık ile karıştırın.
- Hazırladığımız harcı 10 dk kadar buzdolabında bekletelim.
- Beyaz çikolataları 3x10 şeklindeki karelerini ikişerli keselim. Dolaptan çıkardığımız hamuru elimizde yuvarlak şekilde açıp beyaz çikolatalı içine koyup kapatalım.
- Yuvarladığımız topları Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye kurabiyeleri dizelim.
- Isınmış fırınımıza tepsiyi koyalım.
- 15 adet çıktıysa 10 dk pişirmeniz yeterli. Daha az çıktıysa süreyi uzatmalısınız.
- Kurabiyeler fırından çıktıktan sonra da pişmeye, sertleşmeye devam edeceği için daha fazla pişirmeyin. Yoksa bu kurabiyeleri elde edemezsiniz.
- Bütün önerilerimi dikkate alırsanız enfes bir kurabiye şöleni yaşayacaksınız :)
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
SilYorum Gönder