Neredeyse hiç yağ çekmeyen ve yumuşacık bir pişi tarifi. Siz de benim gibi yağ çeken pişileri sevmiyorsanız bu tarif tam size göre. Sadece dört malzeme ile yapılıyor.
Malzemeler;
- 2 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 kilo un
- Şekeri, tuzu,ve mayayı bi kaba alalım. Üzerine ılık suyu ilave edelim. (suyun ılık olmasına özen gösterin yoksa mayadan istediğiniz sonucu alamazsınız.
- Maya suyla birleşene kadar karıştırın ve üzerine unu ilave edin. Bu kısımda unu az az ilave etmenizi öneririm. Ele çok az yapışan bir hamur elde etmemiz lazım.
- Mayalanmaya bırakalım. Yazın ve kışın mayalanma süreleri farklılık göstermektedir.
- Mayalanan hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp hafif unladığımız bir beze bezeleri yerleştirelim. Fazla un kullanmayınız. Pişirirken kabarıklığı istediğiniz gibi olmayabilir ve yağı kirletir. Olabildiğince az un kullanmalısınız
- Bu tariften yaklaşık olarak 11-12 tane pişi çıkıyor. Bezelerin üzerini örtüp biraz kabarmaları için bekleyelim.
- Yağ döktüğümüz tavayı ateşe alalım . İyice ısınmasını bekleyelim.
- Kabaran bezelerin üzerine hafif dokunarak biraz yassı olmasını sağlayalım. Ortasına delik açıp elimizle genişletelim.
- Yağın için atıp arkalı önlü pişirelim. Kızarıklığını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.
Yorum Gönder