Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın.
Malzemeler;
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2,5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- Karton bardak
- 1 paket krema
- 2 yemek kaşığı portakal suyu
- 1 su bardağı parçalanmış sütlü çikolata
- Oda sıcaklığındaki yumurtaları çırpma kabına kırıp şeker ile rengi beyaza dönene kadar çırpıyoruz.
- İçine sıvı yağ süt ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
- Unu, kabartma tozunu ve vanilini karıştırıp, sıvı karışıma ekliyoruz. Karışana kadar karıştırmanız yeterlidir.
- Bu karışımın yarısını ayırıp içine 2 yemek kaşığı kakao ekleyip karıştırıyoruz.
- Karton bardaklarımıza kakaolu karışımdan beyaz karışımdan birer kaşık olmak üzere koyuyoruz. Yarı yarıya da yapabilirsiniz bu aşamada siz kalmış. Unutmayın karton bardakların içini yağlamamıza gerek yok. merak etmeyin yapışmayacaktır. bardakların yarısına kadar kek karışımlarından koyup, bir tepsiye dizip fırına veriyoruz.
- Kürdan yardımıyla pişip pişmediğini kontrol ediniz.
- Tahmini pişme süresi 30-35 dk'dır.
- Bir kaba kremayı dökün üzerine 2 yemek kaşığı portakal suyunu ekleyin.
- Çikolataları benmari usulü ya da mikrodalgada arada bir çıkarıp karıştırarak eritin.
- kremanın içerisine ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Soğuyan keklerin içine şırınga yardımı ile ya da içini hafif oyarak ekleyin. Daha sonra üzerine de ekleyin.
Yorum Gönder