Malzemeler ;
- 2 su bardağı pirinç
- 1 adet orta boy lahana
- 2 kaşık tatlı biber salçası
- Yarım demet maydanoz ve dere otu
- 2 tatlı kaşığı tuz
- karabiber
- kimyon
- 1 adet soğan
- Zeytinyağı
- Bir avuç kadar kırmızı mercimek
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağından biraz az zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı su
- Lahanaları kaynattığımız suya yaprak yaprak atıyoruz. Yumuşadıktan sonra başka bir kaba alıyoruz.
- Zeytinyağında soğanları kavuruyoruz. İçine pirinçleri ekliyoruz. Biraz daha kavurduktan sonra salçayı, baharatları,tuzu,yeşillikleri ekleyip karıştırıyoruz. İçine 2 çay bardağı kadar su ekleyip harcımızı suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Yapraklara harcımızı bol ekleyerek sarıyoruz.
- Tencereye dizdiğimiz sarmaların üzerine salçalı su hazırlayıp biraz yağ ekleyip döküyoruz.Dolmaların üstünü hafif geçecek kadar su ekliyoruz. Afiyet olsun :)
Yorum Gönder